Diensten en dienstverleners
< Terug naar overzicht
Of selecteer een andere dienst
Nederland Waterland
Nederland Waterland

We beginnen de dag met een bezoek aan het grootste en enige nog functionerende stoomgemaal ter wereld, het Woudagemaal. Sinds 1998 staat het gemaal op de UNESCO werelderfgoedlijst en is het erkend als van uitzonderlijk universele waarde.

In het bezoekerscentrum wordt u geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. Tijdens een 3D-voorstelling beleeft u het gemaal onder stoom, ook als het niet in werking is!

Na een heerlijke lunch rijdt de luxe touringcar u naar het Afsluitdijk Wadden Center. Met de aanleg van de Afsluitdijk heeft Nederland geschiedenis geschreven, met het bedwingen van het water en het veranderen van zout water in zoet water.
De expositie in het Center biedt een ontdekkingsreis in de rijke geschiedenis van de Afsluitdijk en de huidige en toekomstige werkzaamheden aan de dijk volgt u hier op de voet. We sluiten de middag af met een ijsje in het restaurant.

Datum:
Woensdag 17 juli 2019

 
Programma:
10.15 – 12.15 uur Ontvangst met koffie/thee en gebak en rondleiding Woudagemaal
13.00 – 14.15 uur Lunch aan het water bij RCN De Potten in Offingawier  
14.45 – 16.15 uur Bezoek Afsluitdijk Wadden Center

 

Kosten:

Thuishotelabonnees € 59,00 p.p.
Niet abonnees €65,00 p.p.

Opstapplaatsen:
Bolsward; Busstation 9.00 uur
Sneek; NS-Station 9.20 uur
Joure; Parkeerterrein achterzijde Jumbo (G. Knolweg) 9.45 uur  

 

VOOR DIT UITJE GELDT:

Rolstoel of rollator
In de bus is beperkte capaciteit voor een rolstoel beschikbaar. Geef daarom bij de boeking aan of u rolstoelafhankelijk bent of een rollator meeneemt.

 

Informatie en boeken
Wilt u het uitje boeken of meer informatie? Dit kan door te bellen met Veenstra Reizen (telefoonnummer 0511-541809). Houd uw Thuishotelabonneenummer bij de hand.
Na de boeking ontvangt u een bevestiging met factuur. Bij te weinig deelname (minimaal 20 personen) behoudt Veenstra Reizen zich het recht om de dagtocht te annuleren.


Annuleringen
Wanneer u verhinderd bent dient u zich af te melden. Bij afmeldingen tot de dag vóór vertrek brengt Veenstra Reizen geen kosten in rekening. Bij afmeldingen op de dag van vertrek of indien u, zonder afmelding vooraf niet komt opdagen is Veenstra Reizen genoodzaakt 100% van de reissom in rekening te brengen.