Diensten en dienstverleners
< Terug naar overzicht
Of selecteer een andere dienst
Hulpmiddelen
Hulpmiddelen

Geen uitleen van hulpmiddelen meer vanuit Sneek via het Hulpmiddelencentrum. De locatie bij het Antonius Ziekenhuis in Sneek is vanaf 20 mei gesloten.

 

Informatie over verhuur of uitleen van hulpmiddelen via het Hulpmiddelencentrum

 

In verband met het faillissement van het hulpmiddelencentrum zijn er wijzigingen in de uitleenpunten. De uitleenpunten in Drachten en Sneek zijn vanaf 20 mei a.s. gesloten. De uitleenlocatie in Heerenveen is al gesloten.

In Leeuwarden op de Ampèrestraat 14 is het enige uitleenpunt van het Hulpmiddelencentrum die vanaf 20 mei 2020 nog open is in Friesland.

Indien u nog gebruik maakt van een hulpmiddel, verzoeken wij u om aan het einde van de met u afgesproken uitleenperiode, het hulpmiddel retour te brengen naar onze hoofdlocatie in Leeuwarden. Ook voor nieuwe uitleenverzoeken kunt u op werkdagen nog steeds gewoon terecht in Leeuwarden.

 

Ophalen of brengen

Als u een rolstoel, krukken, scootmobiel of ander hulpmiddel nodig heeft dan kunt u die zelf aanvragen. De middelen zijn direct aan te vragen via www.hulpmiddelencentrum.nl. Dit kan ook via de telefoon: 0511 - 46 06 60. 

Uitleen grote hulpmiddelen

Indien u een bed, antidecubitus materiaal, tillift of trippelstoel van ons thuis geleverd heeft gekregen, halen wij dit ook weer thuis bij u op. Via onze website (www.hulpmiddelencentrum.nl/hulpmiddel-retour) kunt u zelf ophaalverzoek aanmaken. U kan uiteraard ook telefonisch met ons contact opnemen.

 

De hulpmiddelen kunt u ophalen in Leeuwarden. Let op: bij het ophalen of brengen van de middelen is het verplicht de zorgpas (verzekeringspas) en een identiteitsbewijs te laten zien!

Hulpmiddelen Centrum

Ampèrestraat 14

8912 AD Leeuwarden 

Telefoonnummer: 0511 - 46 06 60  
Open op werkdagen van 08:30 uur tot 17:00 uur.
uitleen@hulpmiddelencentrum.nl 

 

Grote hulpmiddelen, zoals bedden, worden bij u thuis bezorgd en na gebruik weer opgehaald. Laat wel uw zorgpas (verzekeringspas) en identiteitsbewijs zien.

Eenvoudige loopmiddelen niet meer gratis

De eenvoudige hulpmiddelen kunt u nu huren of kopen. Voorbeelden van deze middelen zijn: rollators, 4-poot wandelstokken en looprekken. Deze middelen vindt u bij het Hulpmiddelencentrum. Bent u abonnee van Thuishotel dan krijgt u korting op de aanschaf van alle loophulpmiddelen.