Smaakmarkt en introductie nieuwe lijn verrijkte tussendoortjes in Antonius Ziekenhuis Sneek

Van 3 t/m 9 oktober is het de landelijke Week van de Smaak. In het kader hiervan organiseerde  Maaltijdservice Patyna & Antonius een smaakmarkt op donderdag 6 oktober in de hal van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Hier is de nieuwe lijn verrijkte tussendoortjes gepresenteerd.

 

Het thema van de Week van de Smaak van dit jaar is ‘Eten uit je eigen achtertuin’ waarbij lokaal geteelde groenten en fruit centraal staan. Het aanbod van verse groenten, fruit en peulvruchten is het rijkst aan het begin van de herfst. Dit was te zien tijdens deze gezellige en smaakvolle markt, waar diverse lokale telers en boeren hun producten lieten zien en proeven.

Verder kon men genieten van kookdemonstraties en een smaaktest doen.

 

Onlangs is een nieuwe lijn verrijkte tussendoortjes ontwikkeld die de naam ‘Lytse Hapkes fan it Antonius’ draagt. Deze zogenaamde  tussentijdse verstrekkingen zijn bestemd voor patiënten bij wie het vermoeden van (kans op) ondervoeding bestaat. De hapjes zijn dusdanig samengesteld dat ze smakelijk en zeer hoog in voedingswaarde zijn. Voorbeelden: haringbolletje, gevuld vleesrolletje, groentesmoothie, blokjes kaas, dessertgebakje.

 

Maaltijdservice Patyna & Antonius heeft smaak hoog op haar agenda staan. Dat blijkt onder meer uit het unieke aanbod om door middel van een smaaktest een persoonlijk smaakpaspoort te maken voor mensen met een verminderde smaak (door ziekte of ouderdom).