VIP-behandeling voor ouderen tijdens Grachtenconcert

Tijdens het Grachtenconcert in Sneek zat een select gezelschap als VIP-gast op de eerste rang: voor 100 oudere bezoekers was door de Lions Club Sneek Waterstad een plekje vlakbij het podium gereserveerd op de kade van de Looxmagracht. De Lions club had voor dit concert minder valide senioren  uitgenodigd via Thuishotel. Thuishotel is de dienstenservice van Thuiszorg Zuidwest Friesland.

 

De aanwezigen waardeerden het initiatief van de Lionsclub enorm. “Wij kunnen normaal niet naar de Sneekweek, maar door dit initiatief konden we er toch bij zijn. Voor de mensen die geen vervoer hadden werd dit geregeld door leden van de Lions. We voelden ons echte VIPS. We zaten op een prachtig terras aan het water en werden geweldig verzorgd met hapjes en drankjes,” zo vertelde één van de gasten.  Een aantal gasten waagde zelfs  nog een dansje langs de kades.

 

Tijdens het grachtenconcert genoten de bezoekers van een optreden van Soundbox, met jonge muzikale talenten uit Sneek en van orkest DEBASIC XL. Dit orkest bestaat uit zowel amateurs als professionals met strijkers, blazers en een ritmegroep. De orkestleden komen vanuit de hele provincie en ver daar buiten. In totaal telt het orkest ca. 40 muzikanten. Het repertoire is zeer divers:  ‘Water en Vuur’ van componist Handel naar ‘I Wish’ van Stevie Wonder, maar ook het repertoire van Marco Borsato, vertolkt door Jan Tekstra kwam aan bod. Verdere solisten waren Marleen van Dijk, Mark Riemer en de Friese Frisse Meiden (Maaike Kampen, Anne Visser en Janne Marije Oosterhaven). De muzikale leiding was onder auspiciën van Theo Brouwer, Albert Dam en Kees Romers (voorprogramma). 

 

Het grachtenconcert was georganiseerd door Sneek Promotion samen met Lions Club Sneek Waterstad.