Nieuwsbriefartikelen
 
 
Thuishotel wenst jullie allemaal fijne feestdagen en een
mooi en inspirerend 2011! 
 
 
Kathleen, Atie, Ariënne, Rennie, Jantsje, Piety.

 

 

 

 


Geachte cursist,

 

U heeft zich aangemeld voor de zwangerschapscursus bij Thuishotel.

 

Door een wijziging in het prenatale voorlichtingsprogramma van de gemeenten in Zuidwest Friesland worden er naast de zwangerschapscursus informatiebijeenkomsten door de verloskundigen gegeven.

 

Dit zijn in totaal twee informatiebijeenkomsten waarvan één avond over de zwangerschap en één avond over de bevalling. Deze informatieavonden starten in september a.s. De partneravond in de zwangerschapscursus komt hiermee te vervallen.

 

U kunt zich apart aanmelden voor de informatiebijeenkomsten. De bijeenkomsten worden gehouden op diverse locaties . 

 

Voor meer informatie en een overzicht van data, tijden en locaties over de avond met als onderwerp de zwangerschap: klik hier

Voor meer informatie over de avond met als onderwerp de bevalling klik hier

 

Hier vindt u ook het aanmeldformulier voor de bijeenkomsten. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Thuishotel


We zijn als Thuishotelteam aan het nadenken over de naam Thuishotel.
Wij zijn nieuwsgierig wat jullie, onze collega's, er van vinden!
 
Wil je je mening over de naam Thuishotel aan ons laten weten?
Dat stellen we zeer op prijs.
 
Je kunt dit doen door op deze mail te antwoorden of door een aparte mail te sturen naar info@thuishotel.nl
 
Alvast bedankt!
 
Team Thuishotel

Assertiviteit voor vrouwen start 4 maart as.

De praktijk leert dat veel vrouwen tijdens deze cursus ontdekken dat ze het erg moeilijk vinden om te zeggen wat ze denken, voelen en willen. Vaak zijn ze bang de ander teleur te stellen of dat de ander ze dan niet meer aardig vindt of boos wordt. Dit kan zowel privé als in het werk voor lastige situaties zorgen die veel spanning oproepen. In de cursus leert u hoe u, met respect voor de ander, wel kunt zeggen wat u wilt, voelt of denkt. De vrouwen die tot nu toe aan de cursus hebben meegedaan zijn erg enthousiast en brengen het geleerde na de eerste cursusavond al in de praktijk.

Voor meer informatie en/of aanmelding klik hier.

 

Ontspannen leven en bewegen start 12 april as.

Gewend om altijd om door te hollen? Veel mensen realiseren zich dat het prettiger zou zijn om wat gas terug te nemen, alleen ze hebben geen idee HOE? Sta eens stil door u op te geven voor deze cursus. Tijdens de vijf bijeenkomsten leert u hoe stress ontstaat en hoe u uw draagkracht kunt vergroten. Een ander belangrijk deel van iedere bijeenkomst bestaat uit het doen van ademhalingsoefeningen, spier- en houdingsoefeningen en onstspanningsoefeningen.

Voor meer informatie en/of aanmelding klik hier.

 

Zin in vriendschap start 10 maart as.

Heb je daar een cursus voor nodig? Voor vriendschap?

Dat is een vraag die de deelnemers aan de vriendschapscursus van hun omgeving horen.

Tijdens de cursus hebben de deelnemers ervaren dat het sluiten van vriendschap heel veel te maken heeft met hoe je naar jezelf kijkt en met jezelf omgaat. En dat als je een positief zelfbeeld hebt, het veel gemakkelijker is om de eerste stap naar een nieuwe vriendschap te zetten.  ‘De enige manier om een vriend te krijgen is er één te zijn.’ zei Ralph Waldo Emerson ooit.

Voor meer informatie en/of aanmelding klik hier

 

Omgaan met spanningen start 9 maart as.

Waarom ben ik toch altijd zo gespannen? Kan ik daardoor zo moeilijk in slaap komen? Waarom zie ik altijd tegen bepaalde dingen op? Waarom heb ik altijd last van nek- en schouderpijn, hoofdpijn? In de cursus “Omgaan met spanningen” gaat iedereen op zoek naar zijn eigen valkuilen en krachten.

Naast het verkrijgen van kennis over spanning gaat het vooral om het leren voorkomen dat spanningen te hoog oplopen en om het leren van alternatieve manieren om met spanning om te gaan. Er is ook veel aandacht voor ontspanning- en ademhalingsoefeningen.

Voor meer informatie en/of aanmelding klik hier.

 


Op donderdagavond 11 februari organiseert Thuishotel de workshop ‘Je blaas de baas’ in Sneek. De avond duurt van 20.00–22.00 uur.

 

 

Merkt u dat u kleine hoeveelheden urine verliest, bijvoorbeeld bij niezen, hoesten, lachen of sporten? Dan is deze avond wat voor u!

 

Tijdens de avond vertelt een fysiotherapeute u wat u zelf kunt doen om uw blaas te trainen zodat het ongewenste urineverlies minder wordt. U leert enkele oefeningen die u thuis kunt doen. Ook is er veel ruimte om vragen te stellen.

 

Thuishotel organiseert ook de cursus ‘Je blaas de baas’, over de inhoud hiervan wordt u ook geïnformeerd tijdens de workshop.

 

Voor meer informatie en opgave klik hier of

bel met Thuishotel 0515-461234 of mail naar info@thuishotel.nl